"Music to our ears" - Oživljavanje omladinske muzičke scene USK-a
Dragi ljubitelji muzike, dragi naši Art-Lab prijatelji i svi koji će nam se pridružiti donosimo vam sjajne vijesti. Udruženje ART-LAB je započelo realizaciju projekta pod nazivom "Music to our ears - Oživljavanje omladinske muzičke scene USK-a". Ovim projektom naš umjetnički laboratorij će kroz detaljnu rekonstrukciju i opremanje, mladima biti u mogućnosti pružiti jedinstven program muzičke edukacije koji se sprovodi kroz 8 setova muzičkih radionica, završnim koncertom i street-art festivalom i mnogo popratnih aktivnost. Osim toga, odabrani i najvrijedniji učesnici radionica će surađivati sa našim lokalnim zajednicama ADK (Alternativni Dom Kulture) iz Velike Kladuše i Udruženje Generacije iz Bosanske Krupe, kao i odlazak na gostovanje kod naših prijatelja iz Udruženja "Prijatelji Srebrenice" i njihove Rock Solid Birač muzičke priče gdje će se razmijeniti znanja i iskustva stečena kroz radionice.
Radionice će se održavati za instrumente: bubnjevi i udaraljke, bas gitara, solo i ritam gitara, klavir i klavijature, saksofon i vokal te radionica muzičke produkcije, a sve pod nad dirigentskom palicom kompetentnih i iskusnih mentora sa bogatom listom referenci.
Učešće u radionicama je besplatno i otvoreno za sve mlade, a pravo učešća imaju svi koji se do 15.10. prijave. Prijave se vrši putem online forme sa linka: https://forms.gle/yKXMPbYZBnZLT7pPA Za dodatne informacije ili pomoć u vezi radionica, prijava i drugih pitanja možete nam se obratiti putem mail-a: artlaboratorij@gmail.com ili putem telefona: +38761819754 Spremi se za stage, slušaj sebe i pusti da te drugi čuju. Očekujemo te. Projekat se realizuje zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).